Älvsjö IP 1
17 oktober 2021
15:00

Referat: Älvsjö AIK FF - Västerhaninge IF

Förlust med 1-2 borta mot Älvsjö AIK. Vi kan börja med att det inte var orättvist som matchen gestaltade sig men vi tycker vi kan begära mer av Västerhaninge sett till tabellen. Om Älvsjö hade fått möta Västerhaninge i varje omgång hade laget hängt kvar, skämt åsido. Västerhaninge uppträdde krampaktigt och spretigt och Älvsjö spelade disciplinerat som vi hade förväntat oss.

Redan i den nionde minuten 0-1 ett inspel följt av ett avslut från nära håll. Västerhaninge har boll men spelet knackade betänkligt. 0-2 i den 28:e en oturlig rensning som hamnade hos en fristående Älvsjö spelare som kunde raka in bollen i det öppna målet.
Första halvlek rättvis ledning där Älvsjö vann såväl andra som tredje bollar vilket tyder på att laget var mer påkopplat än Västerhaninge.

Andra halvlek blev en enda lång jakt på mål från Västerhaninges sida. Elvir kom in i dem 55:e och det blev lite bättre tryck framåt. 1 – 2 reducering av Jonte på pass av just Elvir men närmare skulle inte Västerhange komma denna kväll. Älvsjö hade en hel del omställningslägen för att kunna punktera matchen men lyckades inte. Flera gånger kalabalik framför Älvsjös mål men bollen ville inte in. Älvsjö kunde till slut vinna matchen.

Vi ska en dag som denna vara tacksam för de poäng som vi redan spelat ihop så vi inte riskerar att hamna i nedflyttningsstriden. Så här kan det inte se ut i nästa match hemma mot Spånga, nu är det dags att visa lite attityd och jävlar anamma.